Składniki:
1/2 kg brukselka,
1 sztuka cebula,
1/2 główki czosnek,
1 puszka mała koncentrat pomidorowy,
2 szklanki woda,
1/2 łyżeczki pieprz mielony,
3/4 łyżeczki kucharek,
1 łyżka śmietana,
3 łyżki olej rzepakowy,- do smaku maggi
z brukselki ściąć głąbki i opłukać, ugotować w osolonej wodzie i gotową wylać na sito
na gorącym oleju zeszklić drobno pokrojoną cebulę i czosnek
dodać koncentrat pomidorowy i wlać wodę, na średnim ogniu gotować co jakiś czas mieszając z 10 minut
dodać do smaku pieprz, kucharek, maggi do smaku i śmietanę słodką 18%
zredukować sos (odparować) na dużym ogniu mieszając do zagęstnienia jaki nam odpowiada
sosem polać brukselkę........SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz