Składniki:
1 łyżka masło,
2 pęczki koperek,
1,5 łyżeczki egeta,
2 szklanki woda,
1 kubek śmietana,
2 sztuki jajka,
2 łyżki mąka tortowa,
1/2 papryczki chilli,
- do smaku maggi
koperek dobrze opłukać, osuszyć i drobno posiekać
masło stopić w garnuszku i wsypać posiekany koperek
podsmażać z 3 minuty mieszając
dolać 1,5 szklanki wody - 1/2 szklanki zostawić do mąki
wsypać vegetę, pokrojoną papryczkę chilli z pestkami i gotować z 5 minut na małym ogniu
śmietanę 18% rózgą wymieszać z całymi jajkami, resztą wody
zahartować śmietanę wlewając troszkę gorącego wywaru koperkowego
teraz wszystko wlać do garnuszka mieszając do zagęszczenia sosu - do smaku doprawić maggi
sos smaczny do jajek na twardo, pulpetów, gotowanego mięsa.........SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz