Składniki:
200 gram herbatniki petit berry,
350 gram jogurt morelowy rzadki,
1 opakowanie galaretka agrestowa,
3/4 kg truskawki świeże,
2 opakowania galaretka truskawkowa
opakowanie petit beurry rozdrobnić na miałko w blenderze
przesypać zmiksowane herbatniki do miski wyłożonej folią kuchenną
galaretkę agrestową rozpuścić w 100 ml gorącej wody
galaretki truskawkowe rozpuścić w 800 ml gorącej wody
jogurt morelowy wymieszać z galaretką i zalać herbatniki i wymieszać
schować do lodówki do stężenia
truskawki obrać z szypułek i opłukać na sicie
rozłożyć je na herbatnikach i powciskać do środka
schować do lodówki
na wierzchu poukładać połówki truskawek i zalać je tężejącą galaretką i schować do lodówki na kilka godzin
wyjąc je z miski i usunąć folię
pysznie truskawkowe ciacho bez pieczenia........SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz