50 dag mielona łopatka, 2 sztuki jajka, 2 kromki bułka paryska namoczona, 1 szklanka kasza gryczana ugotowana, 1 łyżeczka pieprz czarny mielony, 2 łyżki tarta bułka, 1 sztuka cebula, 1 łyżka smalec
SOS: 35 dag pieczarki, 1 sztuka cebulka, 1/2 łyżki smalec, 1 łyżeczka kucharek przyprawa w płynie, 1/2 łyżeczki pieprz czarny grubo mielony, 1/2 szklanki śmietana gęsta, 1 łyżka natka pietruszki, 3 łyżeczki mąka pszenna
kasza gryczana osolona i dobrze ugotowana jedna szklanka - wsypać do mielonej łopatki
dodać jajka, namoczone i odciśnięte kromki bułki paryskiej, tartą bułkę, pieprz, sól, cebulę posiekaną i dobrze wszystko wymieszać
na smalcu smażyć rumiane mielone kotlety

SOS: w rondlu na smalcu zeszklić cebulę pokrojoną w kostkę i pieczarki wsypać
dolać z 1/2 szklanki wody, doprawić do smaku
na koniec dodać gęstej słodkiej śmietany 18% wymieszanej z mąką i natkę pietruszki
polecam na smaczny obiad do ziemniaków......SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz