Składniki:
50 dag wątróbka kurczaka,
1 szklanka jogurt naturalny,
1 opakowanie przyprawa Tzatziki – pikantny sos czosnkowy Prymat,
4 łyżki mąka pszenna,
1/4 kostki masło do smażenia,
1 większy ogórek zielony,1 szklanka wody,
- do smaku maggi
oczyścić wątróbkę i dobrze opłukać - jogurt naturalny wymieszać z całą torebką "tzatziki" pikantne czosnkowe
w jogurcie wymieszać wątróbkę i na kilka godzin do lodówki ( ja na całą noc zostawiłam)
wątróbkę wylać na sito, potem obsypać mąką i smażyć na klarowanym maśle na rumiano z obu stron - obsypuję w woreczku: nie brudzi sypie się mąka
do wątróbki dodać połowę dużego ogórka (reszta do przybrania) na pół plasterki i wymieszać
dolać 1 szklankę wody i dusić pod przykryciem na małym ogniu około 20 minut
wyśmienita w smaku "tzatziki" wątróbka na kolacje z pieczywem, ewentualnie posolić do smaku na talerzu, przybrać startym surowym ogórkiem......POLECAM......
SMACZNEGO!!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz