Składniki:
6 porcji karkówka bez kości,
1 łyżeczka papryka ostra,
1 łyżeczka papryka słodka,
1 łyżeczka jarzynka,
2 łyżki masło do smażenia,
3 szklanki woda,
1 duży seler korzeniowy,
- do smaku maggi,
50 dag ziemniaki ugotowane,
1 łyżka koperek mrożony,
- ile potrzeba ogórek kiszony,
- ile potrzeba pomidor
natrzeć porcje karkówki jarzynką, papryką ostrą i słodką, odstawić na godzinę do lodówki
na maśle klarowanym zrumienić karkówkę - dolać wodę i włożyć seler - gotować na małym ogniu do miękkości mięsa -
mięso przełożyć na talerz i cały sos zmiksować blenderem
sos jest zagęszczony i nie potrzebuje mąki - do smaku dodać maggi
ugotowane ziemniaki utłuc z koperkiem mrożonym/świeżym - nakładać je na talerz gałką do lodów
podałam mięsko z sosem, ziemniakami, ogórkiem kiszonym i pomidorem.......
SMACZNEGO!!!
2 komentarze:
Sosu z selera nigdy nie jadłam:)
Ja też nigdy nie jadłam, ale dodałam Twój przepis do ulubionych, zamierzam go w najbliższym czasie wykorzystać. Pozdrawiam
Prześlij komentarz