Składniki:
1 kg pomidory dojrzałe,
50 dag żeberka schabowe,
- po 2 sztuki ziele i liść,
1/2 szklanki włoszczyzna starta,
3/4 szklanki ryż,
1/2 łyżeczki pieprz mielony,
1/2 łyżeczki zmielonego kminu rzymskiego-kumin
1 łyżka cukier,
1 łyżeczka bazylia,
1 łyżka soli morskiej Royal Brand,
- ile potrzeba śmietana
miękkie pomidory umyć, usunąć głąbki, kawałki ze skórką włożyć do dzbanka miksera i zmiksować
w 3 litrach ugotować do miękkości żeberka schabowe z zielem i liściem laurowym nacią selera, łyżką dobrej soli potem je wyjąć
do wywaru wlać zmiksowane pomidory i jak się zagotują wsypać startą włoszczyznę na grubszych oczkach, wsypać ryż i gotować do miękkości ryżu
doprawić pieprzem, kminem rzymskim, cukrem, solą morską do smaku i bazylię
dodać obrane mięso z kości
aromatyczna i esencjonalna pomidorowa smakuje ze śmietaną....
SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz