Składniki:
50 dag wątróbki z kurczaka,
- ile potrzeba mąka do obsypania,
1/2 szklanki olej,
3 duże cebula,
2 łyżeczka jarzynka,
2 łyżki pieprz mielony,
1 puszka groszek konserwowy
wątróbkę z kurczaka dobrze oczyścić i umyć - obsypać w mące i smażyć na gorącym oleju na rumiano i przełożyć na talerz
na tej patelni podsmażyć cebulę w talarki pokrojoną z dodatkiem jarzynki pieprzu - do podsmażonej cebuli włożyć wątróbkę i lekko wymieszać podsmażając - na koniec wsypać groszek z zalewą i dusić z 5 minut lekko mieszając
pyszna wątróbka groszkowa z pieczywem, tylko tak ją jemy....ale można wg uznania z innymi dodatkami...
SMACZNEGO!!! AKCJA:
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz