Składniki:
50 dag mielone z łopatki,
1 sztuka jajko,
1 mała cebula,
1 sztuka bułka namoczona,
1/2 łyżeczki jarzynka,
1 łyżka przyprawa garam masala Royal Brand,
2 łyżki tarta bułka,
- ile potrzeba olej do smażenia,
3 sztuki cebula,
- do smaku pieprz sól
mięso mielone zmiksować w misie blendera z jajkiem, jarzynką, cebulą, namoczoną bułką
wyjąć mięso do miski i doprawić garam masala, dodać ze 2 łyżki tartej bułki i dobrze połączyć składniki
na gorącym oleju smażyć rumiane kotleciki i przełożyć na talerz
na tym tłuszczyku usmażyć cebulę pokrojoną, doprawić ją do smaku solą i pieprzem mielonym
kotleciki włożyć do cebuli i pod przykryciem dusić z 5 minut na małym ogniu
smaczne kotleciki z nutą indyjskiej przyprawy.....SMACZNEGO!!!
przyprawy z Indii GARAM MASALA do drobiu, mięs, ryb - produkt naturalny,nie zawiera glutaminianu sodu, opakowanie 30 gram
smak: cierpki i pikantny - zapach: podobny do curry, aromat Indii - zastosowanie: uniwersalne, do ryb, mięsa, drobiu, szczególnie do dań indyjskich, nadaje im smak orientu - skład: kozieradka, kmin, kolendra, gorczyca, goździki, pieprz, cynamon, anyż, czosnek, kminek
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz