Składniki:
50 dag wątróbka kurczakowa,
- ile potrzeba smalec lub olej,
2 łyżeczki papryka ostra,
- ile potrzeba mąka do obsypania,1 łyżeczka rozmaryn,
2 łyżeczki kolendra ziarna,1 łyżeczka gorczycy,
4 sztuki cebula,
1 łyżeczka cukier do cebuli,
1 łyżeczka jarzynka do cebuli
kolendrę z kroplą oleju utrzeć w moździerzu - wątróbkę oczyścić i umyć i osuszyć
obsypaną mąką i papryką ostrą wątróbkę usmażyć na smalcu lub oleju na rumiano z każdej strony - usmażoną
przełożyć na talerz - na patelnię dać kolendrę, gorczycę, cebulę pokrojoną w piórka i posypać cukrem i jarzynką - gdy się podsmaży dodać wątróbkę i z 5 minut wszystko jeszcze podsmażać mieszając
wątróbka i na obiad i na zimno do chlebka....
SMACZNEGO!!!!AKCJA:
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz