Składniki:
50 dag wątróbki z kurczaka,
3 łyżki smalec,
- ile potrzeba mąka pszenna,
2 sztuki cebula,
2 łyżki lubczyk,
1 łyżeczka pieprz mielony,
1 łyżeczka magi,
1/2 pęczka koperek
wątróbkę oczyścić i umyć - polać magi, posypać 1 łyżką lubczyku resztę w trakcie smażenia posypać i wymieszać delikatnie
na smalcu smażyć obsypaną mąką wątróbkę na rumiano, dać resztę lubczyku i pieprz, dołożyć cebulę pokrojoną i razem podsmażać - na koniec posypać koperkiem
smaczna, delikatna wątróbka i na obiad i do chlebka na kolację...posolić do smaku po usmażeniu.........SMACZNEGO!!!
1 komentarz:
uwielbiam wątróbkę, ale do tej pory jadłam ją tylko z cebulką. :)
Prześlij komentarz