Składniki:
1 szklanka olej,
1 szklanka cukier,
1 torebka cukier waniliowy,
4 sztuki jajka,
2 szklanki mąka pszenna,
2 łyżeczki proszek do pieczenia,
- ile potrzeba truskawki,
2 sztuki galaretka truskawkowa
mikserem ubić jajka, cukry, olej na kremową masę - dodać przesianą mąkę z proszkiem i dobrze ubić mikserem - ciasto przełożyć do tortownicy (26 cm) wysmarowanej masłem i tartą bułką - na ciasto układać połówki truskawek dość ciasno - piekłam w nagrzanym prodiżu około 40 minut i do wystudzenia
galaretkę rozpuścić w 800 ml wrzątku - na zimne ciasto ciasno poukładać połówki truskawek i zalać tężejącą galaretką - przykryć folią i do lodówki
przepysznie mocno truskawkowe lekkie, wilgotne ciacho....
SMACZNEGO!!!
3 komentarze:
No,ten przepis to juz kradnę,wygląda przepysznie.
szczerze polecam,w trakcie jedzenia chce się je jeść....pozdrawiam
dziękuję za zaproszenie....
Prześlij komentarz