Składniki:
boczek wędzony z tłuszczykiem 30 dag,
cebula 1 sztuka,
ząbki czosnku 4 sztuki,
kapusta młoda 2 główki,
kucharek 1 łyżka,
pieprz mielony 1/2 łyżeczki,
mąka pszenna 2 łyżki,
koperek świeży 2 pęczki
Boczek wędzony pokroić w kostkę, w garnku podsmażyć na rumiano razem z pokrojoną cebulą, czosnkiem.
Kapustę młodą opłukać i nie za drobno pokroić, dodać do podsmażonego boczku i wymieszać.
Wsypać kucharka, pieprz mielony i podsmażać mieszając do miękkości kapusty z 15 minut, wody nie dodawać bo kapusta puści swoje soki.
Wsypać posiekany koperek, mąkę i szybko wszystko wymieszać do zagęszczenia kapusty - kapusta młoda zasmażana jest bardzo smaczna, nam smakuje nie tylko na obiad ale i na kolację do pieczywa...........SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz