Składniki:
olej rzepakowy 5 łyżek,
cebula 2 sztuki,
pieczarki 40 dag,
cukinia 1 mała,
papryka czerwona 1 sztuka,
kucharek 1 łyżeczka,
papryka ostra mielona 3/4 łyżeczki,
bułka tarta 1 łyżka,
ciasto francuskie 1 rulon/nie mrożone,
jajka 1 sztuka,
kmin czarny Royal Brand - ile potrzeba
na gorącym oleju zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę, dodać pokrojone pieczarki, cukinię, paprykę i podsmażać z 5 minut na większym ogniu mieszając do odparowania wody, na koniec wsypać kucharka, paprykę ostrą, bułkę tartą i wymieszać, zostawić do wystudzenia
ciasto francuskie rozwinąć na papierze, na środku ciasta rozłożyć warzywa, nożem ponacinać paski 2 cm i nakładać paski na warzywa
ciasto posmarować na wierzchu i bokach roztrzepanym jajkiem, posypać obficie kminem czarnym, piekarnik elektryczny nagrzany na 210 C i piec z 35 minut na ciemno złoty kolor - pyszne na kolację do popicia barszczykiem czerwonym, smakuje na ciepło i zimno............SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz