2016-08-19

szpinak po mojemu...

Składniki:


szpinak świeży 4 pęczki, masło do smażenia 2 łyżki, cebula 1 sztuka, ząbki czosnku 4 sztuki, kucharek 1,5 łyżeczki, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki, mąka pszenna 1 łyżka, mleko 3/4 szklanki


szpinak dobrze opłukać pod zimną wodą i osuszyć z nadmiaru wody i liście porwać na mniejsze kawałki

na maśle w większym rondlu podsmażyć cebulę pokrojoną w kostkę, pokrojony czosnek, dodać kucharka, pieprz

porcjami dodawać szpinak, mieszać co jakiś czas, gdy użyjemy cały szpinak to dusić na średnim ogniu z 10 minut co jakiś czas mieszając do odparowania wody

mąkę wymieszać z mlekiem i wlać do szpinaku, mieszać do zagęszczenia

taki szpinak lubimy z jajkiem sadzonym i tostami............SMACZNEGO!!!