2016-06-21

matiasy pyszne z groszkiem...

Składniki:


matiasy 8 sztuk, cebula 2 sztuki, cukier 1 łyżeczka, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, musztarda miodowa 1 łyżka, olej rzepakowy - ile potrzeba, groszek konserwowy 1 puszka


matiasy wymoczyć z 3 razy w zimnej wodzie co 1 godzinę zmieniając na świeżą

matiasy wylać na durszlak aby dobrze odciekły z wody, pokroić matiasy na 2-3 cm kawałki do miski

dodać pokrojoną w kostkę cebulę, posypac cukrem, pieprzem mielonym

dodać musztardę i wymieszać, wsypać groszek bez zalewy, wymieszać, wlać olej aby przykrył matiasy, schować do lodówki najlepiej na kilkanaście godzin

pyszna zakąska, przystawka ale i na kolację smakuje wybornie do pieczywa ciemnego.............SMACZNEGO!!!