2016-05-19

szybkowar-warzywny gulasz na obiad...

Składniki:


cukinia 1 większa, ziemniaki 1 kg, czosnek 1 główka, cebula 3 sztuki, marchew 1/2 kg, pieczarki 1/2 kg, papryka 3 sztuki, pomidory 6 sztuk, kucharek 1 łyżka, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, przyprawa do zup i potraw w płynie - do smaku, olej rzepakowy 6 łyżek, woda 2 szklanki


w garnku szybkowara zeszklić cebule pokrojone i czosnek, talarki cukini z pieczarkami na gorącym oleju z 4 minuty

dodać marchew pokrojoną w słupki, ziemniaki na większe kostki, dodać paprykę i pomidory pokrojone

dodać kucharka, pieprz ziołowy i czarny, przyprawę w płyniue i delikatnie wymieszać

wlać wodę, zamknąć szybkowar i od chwili zasyczenia pary gotować na mniejszym ogniu z 12 minut, szybkowar otworzyć jak sam spuści ciśnienie

gulasz warzywny jest syty, smaczny................SMACZNEGO!!!