Składniki:
cukinia 1 większa,
ziemniaki 1 kg,
czosnek 1 główka,
cebula 3 sztuki,
marchew 1/2 kg,
pieczarki 1/2 kg,
papryka 3 sztuki,
pomidory 6 sztuk,
kucharek 1 łyżka,
pieprz czarny mielony 1 łyżeczka,
przyprawa do zup i potraw w płynie - do smaku,
olej rzepakowy 6 łyżek,
woda 2 szklanki
w garnku szybkowara zeszklić cebule pokrojone i czosnek, talarki cukinii z pieczarkami na gorącym oleju z 4 minuty
dodać marchew pokrojoną w słupki, ziemniaki na większe kostki, dodać paprykę i pomidory pokrojone
dodać kucharka, pieprz ziołowy i czarny, przyprawę w płynie i delikatnie wymieszać
wlać wodę, zamknąć szybkowar i od chwili zasyczenia pary gotować na mniejszym ogniu z 12 minut, szybkowar otworzyć jak sam spuści ciśnienie
gulasz warzywny jest syty, smaczny................SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz