2016-05-10

pyszny sernik na zimno z czekoladą gorzką i jagodami z galaretką...

Składniki:


serek mascarpone 500 gram, serek śmietankowy 250 gram, żelatyna 3 łyżki, cukier puder 1/2 szklanki, czekolada gorzka 100 gram, biszkopty okrągłe 15 dag, jagody 1 szklanka/mrożone, galaretka wiśniowa 1 opakowanie


serek mascarpone, serek śmietankowy, puder cukier zmiksować mikserem dokładnie

gorzką czekoladę 70 % w rozdrabniaczu zmielić dokładnie, wsypać do serków i zmiksować do połączenia składników

żelatynę romieszać w pół szklanki gorącej wody i wystudzić, wlać do masy serkowej i mikserem wymieszać, keksówka26 cm wyłożona folią spożywczą, na dnie ułożyć biszkopty, dać masę serkową, przycisnąć łyżką do dna, wyrównać wierzch

na serniku rozsypać mrożone jagody, wlać tężejącą galaretkę rozmieszaną w 450 ml gorącej wody, schować do lodówki najlepiej na całą noc, wyjąć sernik z formy, usunąć folię - sernik jest pyszny, delikatny................SMACZNEGO!!!