Składniki:
mięso mielone wieprzowe 70 dag,
jajka 1 sztuka,
bułka namoczona w mleku 1 sztuka,
cebula 1 sztuka,
bułka tarta 2 łyżki,
kucharek 1 łyżka,
pieprz mielony 1 łyżeczka,
śmietana gęsta 1 łyżka,
koperek 1 pęczek,
smalec 3 łyżki
mieloną świeżą szynkę dokładnie wyrobić ręką z pokrojoną w kostkę cebulą, pieprzem, kucharkiem, odciśniętą z mleka bułką, tartą bułką, śmietaną gęstą, posiekanym koperkiem na kleistą masę
na gorącym smalcu smażyć kotlety mielone dość grube na rumiany kolor z każdej strony
następnie kotlety przykryć pokrywka i dusić na mniejszym ogniu z 10 minut - kotlety będą delikatne, soczyste, potem bez przykrycia na większym ogniu odparować wodę
smakują na ciepło na obiad i zimne do pieczywa...............SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz