Składniki:
serek mascarpone 500 gram,
serek śmietankowy 250 gram,
żelatyna 3 łyżki,
cukier puder 1/2 szklanki,
czekolada gorzka 100 gram,
biszkopty okrągłe 15 dag,
jagody 1 szklanka/mrożone,
galaretka wiśniowa 1 opakowanie
serek mascarpone, serek śmietankowy, puder cukier zmiksować mikserem dokładnie
gorzką czekoladę 70 % w rozdrabniaczu zmielić dokładnie, wsypać do serków i zmiksować do połączenia składników
żelatynę rozmieszać w pół szklanki gorącej wody i wystudzić, wlać do masy serkowej i mikserem wymieszać, keksówka26 cm wyłożona folią spożywczą, na dnie ułożyć biszkopty, dać masę serkową, przycisnąć łyżką do dna, wyrównać wierzch
na serniku rozsypać mrożone jagody, wlać tężejącą galaretkę rozmieszaną w 450 ml gorącej wody, schować do lodówki najlepiej na całą noc, wyjąć sernik z formy, usunąć folię - sernik jest pyszny, delikatny................SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz