2016-05-06

cukiniowa zupa z warzywami, pieczarkami na rosole z makaronem...

Składniki:


rosół 2,5 litra, cukinia 2 średnie, warzywa mrożone 1 opakowanie/zupa wiosenna,pieczarki 30 dag małe, makaron nitki 1/2 opakowania, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki, papryka słodka mielona 1 łyżeczka, przyprawa do zup i potraw w płynie - do smaku, śmietana gęsta - ile potrzeba


do rosołu wsypać pokrojoną w większą kostke cukinię i zagotować

wsypać zupę warzywną wiosenną mrożoną, małe obrane pieczarki i gotować z 10 minut

wsypać makaron nitki, gotować z 3 minuty, do smaku doprawić kucharkiem, pieprzem, przyprawą w płynie, papryką

można podawać ze śmietaną - zupa jest lekka, delikatna...............SMACZNEGO!!!