sałata zielona 1 główka, pomidory 6 sztuk, ogórek zielony 1 sztuka, cebula 1 sztuka, cukier 1 łyżeczka, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki, sól czosnkowa - do smaku, ocet jabłkowy 2 łyżki, słonecznik łuskany 3 łyżki, jajka 6 sztuk, olej rzepakowy 5 łyżek/smakowy
sałatę umyć i liście osuszyć, dość drobno je porwać palcami do miski
umyty ogórek zielony utrzeć na tarce do mizerii razem ze skórką
pomidory, cebule pokroić w kostkę i wszystko wymieszać w misce
olej rzepakowy smakowy: pomidor,czosnek,bazylia wymieszać z octem jabłkowym, cukrem, pieprzem solą czosnkową
wlać na sałatę i delikatnie przemieszać, dodać jajka ugotowane na pół miękko, posypać słonecznikiem - sałata jest pyszna na kolację..............SMACZNEGO!!!
„Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem steroli roślinnych oraz witaminy E i dlatego jest jedynym olejem rzepakowym również w wersji smakowej jaki w domu używam i nie tylko w kuchni ale również w kosmetyce do kąpieli, do włosów”
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz