2016-04-10

zdrowa pasta twarogowa...

Składniki:


twaróg 40 dag/chudy, maślanka 3/4 szklanki, natka pietruszki 1 pęczek, rzodkiewka 5 sztuk/większe, szczypiorek 1 pęczek, ząbki czosnku 2 sztuki, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki, sól ziołowa 1 łyżeczka


rzodkiewki, natkę pietruszki, ząbki czosnku, szczypiorek w rozdrabniaczu rozdrobnić i przełożyć do miski

dodać twaróg chudy dobrej jakości (mam wiejski domowy z rynku), wlać maślankę, dodać pieprz, sól

tłuczkiem do ziemniaków wszystko dokładnie ugnieść, schować do lodówki na 30 minut, aby smaki się przegryzły

twaróg jest mało kaloryczny, zdrowy i smakuje z razowym pieczywem lub sam do podjadania.........SMACZNEGO!!!