2016-04-27

szybkowar-papryki drobiowo-ryżowe z zieleniną...

Składniki:


papryka żółta 8 sztuk, mięso mielone drobiowe 1/2 kg, ryż ugotowany 2 woreczki, kucharek 2 łyżeczki, przyprawa do zup i potraw w płynie - do smaku, pieprz czarny mielony 3/4 łyżeczki, jajka 1 sztuka, koperek 1/2 pęczka, natka pietruszki 1/2 pęczka, woda 2 szklanki


mięso mielone drobiowe dokładnie wyrobić z ugotowanym ryżem, przyprawami, jajkiem, posiekaną zieleniną

z papryk ściąć czubki, usunąć pestki, opłukać papryki i czubki i do pełna nadziewać papryki

sitko rozkładane rozłożyć w szybkowarze, układać na sitku papryki, nakryć ściętymi czubkami, wlać wodę

szybkowar zamknąć i po zasyczeniu pary gotować na mniejszym ogniu z 25 muinut, szybkowar otworzyć jak sam spuści ciśnienie - papryki z szybkowara są pyszne, miękkie a farsz aromatyczny................SMACZNEGO!!!