Składniki:
papryka żółta 8 sztuk,
mięso mielone drobiowe 1/2 kg,
ryż ugotowany 2 woreczki,
kucharek 2 łyżeczki,
przyprawa do zup i potraw w płynie - do smaku,
pieprz czarny mielony 3/4 łyżeczki,
jajka 1 sztuka,
koperek 1/2 pęczka,
natka pietruszki 1/2 pęczka,
woda 2 szklanki
mięso mielone drobiowe dokładnie wyrobić z ugotowanym ryżem, przyprawami, jajkiem, posiekaną zieleniną
z papryk ściąć czubki, usunąć pestki, opłukać papryki i czubki i do pełna nadziewać papryki
sitko rozkładane rozłożyć w szybkowarze, układać na sitku papryki, nakryć ściętymi czubkami, wlać wodę
szybkowar zamknąć i po zasyczeniu pary gotować na mniejszym ogniu z 25 muinut, szybkowar otworzyć jak sam spuści ciśnienie - papryki z szybkowara są pyszne, miękkie a farsz aromatyczny................SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz