2016-04-07

na maśle fasolkowa zupa z kaszą gryczaną jasną...

Składniki:


woda 3 litry, warzywa mrożone 1 opakowanie, mrożona fasolka szparagowa 1 opakowanie, kucharek 1 łyżka, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki, masło 2 łyżki, śmietana gęsta 1 łyżka, mąka pszenna 1 łyżka, kasza gryczana 2 saszetki/jasna


wodę zagotować, wsypać zupę jarzynową i fasolkę mrożoną, gotować z 15 minut

wsypać kucharka, pieprz, masło i gotować z 10 minut, na koniec zabielić śmietaną wymieszaną z 1 łyżką mąki i w 1/2 szklanki wody

podawać z kaszą jasną gryczaną ugotowaną do miękkości w ciut osolonej wodzie

zupa jest smaczna, lekka i zarazem syta.................SMACZNEGO!!!