Składniki:
woda 3 litry,
warzywa mrożone 1 opakowanie,
mrożona fasolka szparagowa 1 opakowanie,
kucharek 1 łyżka,
pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki,
masło 2 łyżki,
śmietana gęsta 1 łyżka,
mąka pszenna 1 łyżka,
kasza gryczana 2 saszetki/jasna
wodę zagotować, wsypać zupę jarzynową i fasolkę mrożoną, gotować z 15 minut
wsypać kucharka, pieprz, masło i gotować z 10 minut, na koniec zabielić śmietaną wymieszaną z 1 łyżką mąki i w 1/2 szklanki wody
podawać z kaszą jasną gryczaną ugotowaną do miękkości w ciut osolonej wodzie
zupa jest smaczna, lekka i zarazem syta.................SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz