2015-10-07

gulasz z indyka z kurkumą na ostro...

Składniki:


mięso gulaszowe z indyka 1 kg, kurkuma mielona Royal Brand 1 łyżka, przyprawa Harrisa Royal Brand 2 łyżeczki, kucharek 2 łyżeczki, cebula 3 średnie, masło klarowane 1 łyżka, woda 3 szklanki, śmietana 1 szklanka, mąka pszenna 2 łyżki, woda 1/2 szklanki, koperek 1/2 pęczka


mięso gulaszowe dobrze wymieszać z kurkumą, przyprawą Harrisa, kucharkiem

dodać cząstki cebuli, schować do lodówki na 3-4 godziny

na rozgrzanym maśle podsmażyć mięso z cebulą, dolać wody i dusić pod przykryciem na mniejszym ogniu do miękkości mięsa, śmietanę i wodę wymieszać ze śmietaną i wlać do gulaszu mieszając do zagęstnienia sosu, wsypać posiekany koperek - smaczny, syty gulasz, podawać z czym się lubi....................SMACZNEGO!!!