2014-10-21

szybkowar-golonki indycze z kapustą kiszoną na ostro...

Składniki:


golonki indycze 4 większe, przyprawa do kurczaka 1 opakowanie, olej rzepakowy 10 łyżek, kapusta kiszona 1 kg, ziele angielskie 4 sztuki, liście laurowe 2 sztuki, cukier 1 łyżka, kminek cały 2 łyżeczki, papryczka ostra 1 średnia, woda 1,5 szklanki


umyte, osuszone golonki indycze obsypać przyprawą do kurczaka i dobrze je natrzeć, schować do lodówki na całą noc

golonki zrumienić na gorącym oleju z każdej strony

do szybkowara/ "polecam SZYBKOWAR -Tureckie Garnki - zobacz"/ włożyć pociętą kiszoną kapustę, posypać cukrem, dodać ziele, liście laurowe, kminek, pokrojoną papryczkę ostrą razem z pestkami

na kapuście położyć zrumienione golonki indycze, wlać tłuszcz z patelni, wlac wodę

zamknąć szybkowar, od chwili zagotowania - gotować na minimalnym ogniu z 45 minut, po ugotowaniu zostawić na 10 minut i spuścić ciśnienie

golonki są bardzo kruche, soczyste a kapusta pełna smaków przypraw...............SMACZNEGO!!!