2014-08-29

wiśniowy ucieraniec z kokosową kuszonką...

Składniki:


jajka 3 sztuki, masło lub margaryna 1/2 kostki, cukier 1 szklanka, mąka tortowa 2 szklanki, proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki, wiśnie 1/2 kg, kruszonka - w opisie, cukier puder - ile potrzeba, bułka tarta 4 łyżki


jajka, miękka palma, cukier z 4 minuty na dużych obrotach ucierać

wsypać mąkę z proszkiem i ucierać z 3 minuty

ciasto ma byc dość gęste do rozsmarowania

tortownica 20cm i foremka 15x15 wyłożyć papierem do pieczenia i rozdzielić ciasto, posypać na wierzchu tartą bułką cienką warstwę

rozsypać na ciastach wiśnie bez pestek

KRUSZONKA: po 100 gram cukier-mąka-miękkie masło-3 łyżki wiórki kokosowe = wszystko wyrobić na kruszonkę drobną i posypać ciasta

piec w 200C około 40 minut i mniejsza foremka z 35 minut, wystudzić i posypać cukrem pudrem.............SMACZNEGO!!!