2014-08-26

banan z rabarbarem w cieście kakaowym...

Składniki:


jajka 2 sztuki, olej rzepakowy 1/2 szklanki, mleko 3,2% 1 szklanka, cukier 3/4 szklanki, mąka tortowa 2 szklanki, proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki, kakao 4 łyżki, banan 4 nieduże, rabarbar 2 szklanki, cukier 3 łyżki


jajka "L", olej, mleko, cukier dobrze rózga roztrzepać

wsypać mąkę z proszkiem, kakao i rózgą wymieszać tylko do połączenia składników /nie za długo mieszać/ - ciasto ma być dość gęste

forma silikonowa z kominkiem 24 cm - na dno nałożyć trochę ciasta i położyć 2 obrane banany

znowu nałożyć ciasta tyle aby przykryły banany i dać 2 nowe obrane banany

nałożyć resztę ciasta, nałożyć rabarbar i posypać cukrem

ciasto piec w 200C około 45-50 minut i z formy wyjąć jak będzie zimne

rabarbar przełamuje słodycz bananów i oba owoce doskonale smakują w kakaowym cieście............SMACZNEGO!!!