Składniki:
matiasy 8 sztuk,
cebula 1 sztuka,
ogórek konserwowy Smak 4 sztuki,
pieczarki 10 sztuk,
papryka czerwona 1 mała,
cukier 1 łyżka,
pieprz czarny mielony 1 łyżeczka,
olej rzepakowy - ile potrzeba
matiasy wymoczyć z 2 razy po 20 minut zmieniając wodę zimną, potem je wylać na sito aby odciekły z wody
pieczarki oczyścić, pokroić w talarki i w misce zalać je wrzątkiem na 3 minuty, potem na sitko je wylać
matiasy pokroić na 2 cm kawałki i posypać cukrem, pieprzem mielonym
dodać pokrojone ogórki konserwowe, paprykę, cebule i pieczarki sparzone
wlać z 1/2 szklanki zalewy octowej z ogórków, oleju rzepakowego tyle, aby zakryć składniki i wszystko dobrze wymieszać i schować do lodówki na kilka godzin...............SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz