Składniki:
jajka 2 sztuki,
olej rzepakowy 1/2 szklanki,
mleko 3,2% 1 szklanka,
cukier 3/4 szklanki,
mąka tortowa 2 szklanki,
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki,
kakao 4 łyżki,
banan 4 nieduże,
rabarbar 2 szklanki,
cukier 3 łyżki
jajka "L", olej, mleko, cukier dobrze rózga roztrzepać
wsypać mąkę z proszkiem, kakao i rózgą wymieszać tylko do połączenia składników /nie za długo mieszać/ - ciasto ma być dość gęste
forma silikonowa z kominkiem 24 cm - na dno nałożyć trochę ciasta i położyć 2 obrane banany
znowu nałożyć ciasta tyle aby przykryły banany i dać 2 nowe obrane banany
nałożyć resztę ciasta, nałożyć rabarbar i posypać cukrem
ciasto piec w 200C około 45-50 minut i z formy wyjąć jak będzie zimne
rabarbar przełamuje słodycz bananów i oba owoce doskonale smakują w kakaowym cieście............SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz