2014-05-14

marynowana biodrówka na obiad...

Składniki:


biodrówka 1 kg, olej rzepakowy 1/4 szklanki, pieprz ziołowy 2 łyżeczki, papryka ostra mielona 1 łyżeczka, kucharek 1 łyżeczka, bazylia otarta Prymat 1 łyżka, cebula 3 sztuki, pomidor 1 sztuka, woda 1/2 szklanki, ziemniaki młode 1/2 kg, sos sałatkowy do mizerii Prymat 1 łyżeczka, ogórek zielony 2 sztuki, pomidor 1 sztuka, jogurt naturalny 180 gram


łopatkę natrzeć marynatą z oleju, pieprzu ziołowego, papryki ostrej, kucharka schować do woreczka do lodówki na całą noc

do rondla wlać ze 3 łyżki oleju i na gorącym zrumienić z każdej strony mięso

do mięsa dodać ćwiartki cebuli i podsmażać

dolać wodę i dodać pomidor pokrojony - pod przykryciem dusić do miękkości mięsa

pod koniec zdjąć pokrywkę i dusić z 10 minut

starte zielone ogórki wymieszać z pokrojonym pomidorem, z przyprawą, jogurtem

biodrówkę podać młodymi ziemniakami i mizerią........SMACZNEGO!!!