cukier 1 szklanka, masło lub margaryna 15 dag, jajka 4 sztuki, mąka tortowa 25 dag, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, wanilia zmielona Royal Brand 1 łyżeczka, truskawki świeże 1/2 kg
KRUSZONKA: cukier 10 dag, mąka tortowa 10 dag, masło lub margaryna 10 dag
miękką palmę ucierać z cukrem w robocie z 10 minut
następnie dodawać po jednym jajku "L" co 2 minuty
następnie powoli dosypywać mąkę z proszkiem i wanilią w proszku zmieloną
na cieście gęsto ułożyć opłukane i osuszone truskawki, duże przekroić na pół
z podanych składników zrobić kruszonkę i posypać nią truskawki
piec w 200C około 35-40 minut - do suchego patyczka
z wystudzonego ciasta usunąć papier do pieczenia i przełożyć na talerz
ciasto jest pyszne i wanilią z truskawkami pachnące...........POLECAM!!!
wanilia mielona typ bourbon oryginalna Madagaskar: produkt naturalny - smak: intensywny waniliowy - zastosowanie: do ciast, deserów, lodów, konfitur, także ddla smakoszy do dań z kurczaka - opakowanie: 20 gram
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz