2014-05-17

biodrówka na ostro na młodej kapuście...

Składniki:


biodrówka 1 kg, papryka ostra mielona 2 łyżeczki, kucharek 1 łyżka, pieprz ziołowy 2 łyżeczki, czosnek granulowany 1 łyżeczka, olej rzepakowy 1/4 szklanki, kapusta biała 2 sztuki, koperek siekany 1 pęczek


biodrówkę z małą kością opłukać i osuszyć ręcznikiem papierowym

obsypać papryką ostrą, kucharkiem, pieprzem ziołowym,czosnkiem granulowanym i schować do lodówki na 2 godziny

na gorącym oleju mocno zrumienić mięso z każdej strony, dolać 1 szklankę wody i dusić do miękkości mięsa co jakiś czas je obracając

gotowe mięso wyjąć, usunąć kość i pokroić na porcje

do tłuszczyku po mięsie wsypać pokrojoną młodą kapustę, zamieszać, dusić na średnim ogniu z 15 minut, wsypać posiekany koperek

porcje biodrówki podać na kapuście np. do młodych ziemniaków.............SMACZNEGO!!!