Składniki:
biodrówka 1 kg,
papryka ostra mielona 2 łyżeczki,
kucharek 1 łyżka,
pieprz ziołowy 2 łyżeczki,
czosnek granulowany 1 łyżeczka,
olej rzepakowy 1/4 szklanki,
kapusta biała 2 sztuki,
koperek siekany 1 pęczek
biodrówkę z małą kością opłukać i osuszyć ręcznikiem papierowym
obsypać papryką ostrą, kucharkiem, pieprzem ziołowym,czosnkiem granulowanym i schować do lodówki na 2 godziny
na gorącym oleju mocno zrumienić mięso z każdej strony, dolać 1 szklankę wody i dusić do miękkości mięsa co jakiś czas je obracając
gotowe mięso wyjąć, usunąć kość i pokroić na porcje
do tłuszczyku po mięsie wsypać pokrojoną młodą kapustę, zamieszać, dusić na średnim ogniu z 15 minut, wsypać posiekany koperek
porcje biodrówki podać na kapuście np. do młodych ziemniaków.............SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz