2014-04-09

jarzynowa zupa z parówkami...

Składniki:


parówki 4 sztuki, woda 3 litry, ziele angielskie całe 3 sztuki, liście laurowe 2 sztuki, mrożona mieszanka warzywna 1 opakowanie, groszek konserwowy 1 puszka, papryczki ostre iranian cherry 2 sztuki, makaron 2 szklanki, przyprawa w płynie - do smaku, natka pietruszki 2 łyżki


wodę zagotować z zielem i liściem laurowym i wsypać mrożoną mieszankę warzywną i gotować z 10 minut

wsypać makaron i zamieszać- użyłam makaron typu łazanki z kurkumą

wsypać groszek z zalewą i pokrojone drobno papryczki iranian cherry razem z pestkami - użyłam w zalewie zrobione jesienią - przepis "TUTAJ"

grube parówki dobrej jakości - z parówek zdjąć flak, pokroić je na grube plastry i dodać do zupy - gotować z 5 minut

do smaku doprawić magą kucharka i posiekaną natką pietruszki

zupa jest dość pikantna............aby zupa była mniej ostra to dodać ostre papryczki ale bez pestek........SMACZNEGO!!!