Składniki:
parówki 4 sztuki,
woda 3 litry,
ziele angielskie całe 3 sztuki,
liście laurowe 2 sztuki,
mrożona mieszanka warzywna 1 opakowanie,
groszek konserwowy 1 puszka,
papryczki ostre iranian cherry 2 sztuki,
makaron 2 szklanki,
przyprawa w płynie - do smaku,
natka pietruszki 2 łyżki
wodę zagotować z zielem i liściem laurowym i wsypać mrożoną mieszankę warzywną i gotować z 10 minut
wsypać makaron i zamieszać- użyłam makaron typu łazanki z kurkumą
wsypać groszek z zalewą i pokrojone drobno papryczki iranian cherry razem z pestkami - użyłam w zalewie zrobione jesienią - przepis "TUTAJ"
grube parówki dobrej jakości - z parówek zdjąć flak, pokroić je na grube plastry i dodać do zupy - gotować z 5 minut
do smaku doprawić magą kucharka i posiekaną natką pietruszki
zupa jest dość pikantna............aby zupa była mniej ostra to dodać ostre papryczki ale bez pestek........SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz