2014-03-09

makaronowe kotlety...

Składniki:


3/4 szklanki bułka tarta, 1 sztuka jajka, 1 łyżeczka kucharek, 1 łyżeczka papryka ostra, 2 łyżki natka pietruszki, 25 dag/opakowanie makaron nitki, 15 dag ser żółty, - ile potrzeba olej rzepakowy


makaron nitki najlepiej ugotować dzień wcześniej i w przykrytej misce schować do lodówki

do makaronu dodać jajko, kucharka, ostrą paprykę, ser żółty jaki masz pokrojony w kostkę, natkę pietruszki i tartej bułki tyle, aby masa była dość klejąca-zwarta / ja dałam 3/4 szklanki

wszystko dobrze wyrobić ręką i odstawić na 15 minut

ręką zwilżoną olejem formować kotlety obsypując je tartą bułką

na mocno gorącym oleju smażyć na złocisto makaronowe kotlety

my lubimy np. z buraczkami zasmażanymi i sosem pieczarkowym

kotlety można też podjadać same na zimno........SMACZNEGO!!!