Składniki:
3/4 szklanki bułka tarta,
1 sztuka jajka,
1 łyżeczka kucharek,
1 łyżeczka papryka ostra,
2 łyżki natka pietruszki,
25 dag/opakowanie makaron nitki,
15 dag ser żółty,
- ile potrzeba olej rzepakowy
makaron nitki najlepiej ugotować dzień wcześniej i w przykrytej misce schować do lodówki
do makaronu dodać jajko, kucharka, ostrą paprykę, ser żółty jaki masz pokrojony w kostkę, natkę pietruszki i tartej bułki tyle, aby masa była dość klejąca-zwarta / ja dałam 3/4 szklanki
wszystko dobrze wyrobić ręką i odstawić na 15 minut
ręką zwilżoną olejem formować kotlety obsypując je tartą bułką
na mocno gorącym oleju smażyć na złocisto makaronowe kotlety
my lubimy np. z buraczkami zasmażanymi i sosem pieczarkowym
kotlety można też podjadać same na zimno........SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz