Składniki:
2 sztuki jajka,
3/4 szklanki cukier,
- szczypta sól,
1/3 szklanki olej rzepakowy
1/2 szklanki śmietana,
1 szklanka truskawki,
1,5 szklanki mąka tortowa,
2 łyżeczki proszek do pieczenia
KREM:
20 dag truskawki,
15 dag twarożek,
2 łyżki cukier puder,
- w opisie żelatyna
jajka, sól, cukier zmiksować mikserem na kogel-mogel
dodać wcześniej rozmrożone i zmiksowane blenderem truskawki lub świeże, dodać olej, śmietanę 18% gęstą i mikserem wszystko zmiksować
wsypać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i wszystko zmiksować
foremki silikonowe napełnić do pełna ciastem
piec w 200C około 20 minut - do suchego patyczka
twarożek, truskawki, cukier puder zmiksować
żelatynę 1 łyżkę namoczyć w 2 łyżkach zimnej wody i zostawić na 20 minu7t do napęcznienie - podgrzać w mikrofali i dodać do masy truskawkowej i wymieszać
szprycką nakładać krem i posypać kolorową posypką.......SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz