2014-02-05

sernik z kakaowym posmakiem...

Składniki:


4 sztuki jajka 3/4 szklanki cukru. 1 łyżka cukier waniliowy, 1 kg wiaderko ser na sernik,1 opakowanie budyń śmietankowy, 180 gram biszkopty, 2 łyżki kakao, 3/4 szklanki wyparzonych rodzynek, - cukier puder ile potrzeba


białka o temperaturze pokojowej ubić na sztywno

żółtka utrzeć z cukrami mikserem na kogel mogel

dodać ser z wiaderka, rodzynki, budyń i dobrze utrzeć mikserem

dodać pianę i na wolnych obrotach miksera powolnym ruchem mieszając połączyć z masą sernikową

tortownica 24cm - dno wyłożyć papierem do pieczenia, boków nie smarować niczym

3/4 białej masy serowej wyłożyć na biszkopty do pozostałej dać kakao i wymieszać

ciemną masę dać na wierzch białej i widelcem delikatnie rozmieszać po wierzchu - piec w 200C około 40-45 minut

wystudzony sernik posypać cukrem pudrem

sernik jest bardzo puszysty, wilgotny........POLECAM........SMACZNEGO!!!

Serniki dla Miksera - edycja 1.14