4 sztuki jajka 3/4 szklanki cukru. 1 łyżka cukier waniliowy, 1 kg wiaderko ser na sernik,1 opakowanie budyń śmietankowy, 180 gram biszkopty, 1 puszka ananasy w plastrach + 1 opakowanie budyniu śmietankowego, 50 dag masy makowej, - cukier puder ile potrzeba
białka o temperaturze pokojowej ubić na sztywno
żółtka utrzeć z cukrami mikserem na kogel mogel
dodać ser z wiaderka, budyń i dobrze utrzeć mikserem - teraz wsypać pokrojone na kawałeczki ananasy obsypane budyniem
dodać pianę i na wolnych obrotach miksera powolnym ruchem mieszając połączyć z masą sernikową
tortownica 24cm - dno wyłożyć papierem do pieczenia, boków nie smarować niczym
na biszkoptach rozprowadzić masę makową (kupiłam w biedronie w folii i użyłam pół opakowania
na mak wylać masę serową - piec w 200C około 40-45 minut
wystudzony sernik posypać cukrem pudrem, na talerzyku można posypać zmieloną czekoladą
sernik jest bardzo puszysty, wilgotny........POLECAM........SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz