4 sztuki jajka 3/4 szklanki cukru. 1 łyżka cukier waniliowy, 1 kg wiaderko ser na sernik,1 opakowanie budyń śmietankowy, 180 gram biszkopty, 2 łyżki kakao, 3/4 szklanki wyparzonych rodzynek, - cukier puder ile potrzeba
białka o temperaturze pokojowej ubić na sztywno
żółtka utrzeć z cukrami mikserem na kogel mogel
dodać ser z wiaderka, rodzynki, budyń i dobrze utrzeć mikserem
dodać pianę i na wolnych obrotach miksera powolnym ruchem mieszając połączyć z masą sernikową
tortownica 24cm - dno wyłożyć papierem do pieczenia, boków nie smarować niczym
3/4 białej masy serowej wyłożyć na biszkopty do pozostałej dać kakao i wymieszać
ciemną masę dać na wierzch białej i widelcem delikatnie rozmieszać po wierzchu - piec w 200C około 40-45 minut
wystudzony sernik posypać cukrem pudrem
sernik jest bardzo puszysty, wilgotny........POLECAM........SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz