2014-01-30

wątróbka indycza z pieczarkami,papryczką ostrą...

Składniki:


60 dag wątróbka indycza, 3/4 szklanki olej rzepakowy, 2 sztuki papryczki ostre, 30 dag pieczarki, 1 większa cebula, 2 łyżeczki kucharek


wątróbkę oczyścić z błonek, żyłek dobrze opłukać i osuszyć na ręczniku papierowym

do miski włożyć wątróbkę, pokrojone ostre papryczki z pestkami i wlać z 5 łyżek oleju i wymieszać - reszta oleju do smażenia

odstawić na 15 minut

na gorącym oleju usmażyć na rumiano wątróbki z każdej strony - bez obtaczania w mące - jest mniej kalorycznie

do wątróbki dodać pokrojone dość grubo pieczarki z cebulą

podsmażać wszystko co jakiś czas mieszając do odparowania nadmiaru płynu z patelni

na koniec doprawić do smaku kucharkiem

można podać z ziemniakami, pieczywem na obiad........SMACZNEGO!!!