Składniki:
60 dag wątróbka indycza,
3/4 szklanki olej rzepakowy,
2 sztuki papryczki ostre,
30 dag pieczarki,
1 większa cebula,
2 łyżeczki kucharek
wątróbkę oczyścić z błonek, żyłek dobrze opłukać i osuszyć na ręczniku papierowym
do miski włożyć wątróbkę, pokrojone ostre papryczki z pestkami i wlać z 5 łyżek oleju i wymieszać - reszta oleju do smażenia
odstawić na 15 minut
na gorącym oleju usmażyć na rumiano wątróbki z każdej strony - bez obtaczania w mące - jest mniej kalorycznie
do wątróbki dodać pokrojone dość grubo pieczarki z cebulą
podsmażać wszystko co jakiś czas mieszając do odparowania nadmiaru płynu z patelni
na koniec doprawić do smaku kucharkiem
można podać z ziemniakami, pieczywem na obiad........SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz