Składniki:
1/2 kg brukselka,
20 dag wołowina z rosołu,
4 szklanki wywar drobiowo-wołowy,
2 łyżki śmietana,
3 łyżki mąka pszenna,
1 łyżeczka papryka suszona chilli,
1 łyżka cukier
z brukselki odciąć głąbki i opłukać
gotować w ocukrzonej wodzie z 15 minut na średnim ogniu i odlać na sito
wołowinę rostbef ugotowaną w rosole pokroić na kostki
4 szklanki rosołu wlać do garnuszka, wsypać mąkę, dodać śmietanę, zmieloną suszoną papryczkę chilli
mieszając wszystko rózgą doprowadzić do zagotowania i zagęszczenia sosu
na brukselkę ułożyć kostki wołowe i polać sosem
ja taką brukselkę lubię na kolację bez innych dodatków......SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz