Składniki:
4 sztuki jajka,
3/4 szklanki cukier,
1 mniejsza cytryna,
1 kg twaróg na sernik wiaderko,
1 sztuka budyń śmietankowy,
1 sztuka budyń waniliowy,
1/2 szklanki olej rzepakowy,
1 tabliczka czekolada gorzka,
5 sztuk mandarynki,
1 sztuka galaretka agrestowa,
1 sztuka galaretka cytrynowa,
- ile potrzeba posypka czekoladowa
tortownica 24cm - dno wyłożyć papierem do pieczenia
na dnie blaszki poukładać markizy holenderskie czekoladą do góry
tabliczkę gorzkiej czekolady posiekać nożem na drobne kawałki
pianę z 4-ech jajek ubić na sztywno
żółtka, cukier, skórkę z 1 cytryny i sok utrzeć mikserem na kogel-mogel
do masy jajecznej dodać twaróg na sernik, budynie, olej i dobrze mikserem utrzeć
dodać ubitą pianę i posiekaną czekoladę, delikatnie wymieszać łyżką
ciasto wlać do blaszki na markizy i piec w 200C około 40 minut
2 galaretki razem rozpuścić w 800ml gorącej wody
na wystudzony sernik poukładać cząstki mandarynek i zalać tężejącą galaretką
od razu posypać na galaretkę posypkę czekoladową i schować do lodówki na kilka godzin
polecam pyszny sernik z galaretką........SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz